gynostemma pentaphyllum

Gynostemma pentaphyllum μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων από 20 έως 80%.

Η Gynostemma pentaphyllum η αλλιώς Jiaogulan,το βότανο της αθανασίας,είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα για την αποβολή των τοξίνων.
Το αναρριχώμενο φυτό μεγαλώνει στην Κίνα, Βόρειο Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Η Gynostemma είναι γνωστή ως ένα φυτικό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Περιέχει πολλές βιταμίνες , όπως ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, σελήνιο, ασβέστιο, σίδηρο κ.α. 

gynostemma pentaphyllum

Διαπιστώθηκε ότι οι γλυκοζίτες ιστού είναι 84 και συμμετέχουν ενεργά στη σύνθεση των ορμονών στο σώμα.Η Ginostema ενεργοποιεί τις μεταβολικές διαδικασίες, μειώνει τα λιπίδια του αίματος και ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.
Εμποδίζει την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης, αυξάνει το ποσοστό της πρωτεϊνοσύνθεσης, επιταχύνει την αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της εκδήλωσης καρκίνου, βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο, αφαιρει από το σώμα τα επιβλαβή καρκινικά κατάλοιπα, μικροβιακές και η ιογενείς τοξίνες, και άλλους ρύπους.
Οι Σαπωνίνες δρουν κατά των ελεύθερων ριζών και τις αποβάλλουν από το σώμα, συμβάλλουν στη φυσιολογική δραστηριότητα των κυττάρων και την ελαστικότητα των αγγείων, τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του μυοκαρδίου της καρδιάς και του εγκεφάλου. Ωφέλει στον φυσιολογικό ύπνο, αυξάνει την αντοχή στο στρες. Καλύτερος αερισμός των πνευμόνων, και του οξυγόνου σε αυτά, αυξάνοντας τη σταθερότητα σε προβληματικές συνθήκες αναπνοής .
Λειτουργεί ως ένα φυσικό φίλτρο της υπεριώδους ακτινοβολίας και ταυτόχρονα προστατεύει από την έκθεση σε ραδιενέργεια.
Μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων από 20 έως 80%.

ginostema

Η Ginostema είναι κατάλληλη για τις ακόλουθες παθήσεις:
-Πρόληψη για τον καρκίνο.
-Μείωση μέθης.
-Την ανάκτηση της λειτουργίας των προσβεβλημένων οργάνων.
- Απαλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας.
-Ως μέσο για τη ρύθμισης των κυττάρων του ήπατος με ηπατίτιδα και κίρρωση.
-Έχει αντι-φλεγμονώδη δράση, π.χ. για τα έλκη του στομάχου, για τη γρίπη, και αναπνευστικές παθήσεις.
-Στο διαβήτη, ως ρυθμιστής των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.
-Στην κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, και για να επιτευχθεί μια ψυχολογική ηρεμία.
-Βοηθά το σώμα σε καταστάσεις στρες, χρόνια κόπωση, μετεωρολογικές αλλαγές και έλλειψη οξυγόνου. Στην αθηροσκλήρωση - στα αγγεία του εγκεφάλου - καρδιάς (στα αρχικά στάδια της υπέρτασης) σε διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.
-Για τη θεραπεία της ανικανότητας στους άνδρες.
-Σε δηλητηρίαση των εργαζομένων σε επικίνδυνες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των ραδιενεργών υλικών.
- Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών.
- Προστατεύει το DNA από βλάβες και καθυστερεί τη γήρανση.
Είναι πολύ εύκολο φυτό στην καλλιέργεια του. Δεν αγαπά άμεσο ηλιακό φως, προτιμά σκιερά μέρη.
Μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες μέχρι -15 ° C. Καθ 'όλη τη χρόνια μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Τα φύλλα και τα νεαρά βλαστάρια μπορεί να συλλέγονται καθ 'όλη την περίοδο της ανάπτυξης.
Στη σύγχρονη ιατρική, Jiaogulan ονομάζεται επίσης «πεντάφυλλο Ginseng» - λέγεται ότι έχει παρόμοιες ιδιότητες, αλλά τέσσερις φορές ισχυρότερη δράση.

τσάι gynostemma

Στο τσάι gynostemma μπορεί να χρησιμοποιούμε και φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα. 2 γραμμάρια (αν είναι αποξηραμένο)του φυτού βράζουμε σε 200-250 ml νερό για 5 λεπτά. Πίνουμε 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Μπορεί να το γλυκάνετε με μέλι. Στην παράλληλη χρήση συμβατικών / χημικών / φαρμάκων- το βότανο να πίνεται 2 ώρες πριν από αυτές. Σε θεραπεία - έως και 4 φλιτζάνια 200-250 ml την ημέρα.
Επίσης τα φρέσκα φύλλα της Gynostemmas είναι ιδανικά για σαλάτες. Ελαφρώς γλυκιά γεύση τους θα είναι μια απόλαυση για πολλούς ουρανίσκους.
Βάμμα Ginostema - 50g του αποξηραμένου βοτάνου ρίξτε σε αλκοόλ 40 °, και αφήστε το δύο εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος, το στραγγίζετε και το βάζετε σε ένα σκούρου χρώματος μπουκάλι και πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού βάμμα 1-3 φορές την ημέρα. Μπορείτε να το γλυκάνετε με μέλι.

ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ όπως συστημικός ερυθηματώδης λύκος, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, κοιλιοκάκη, σε διαβήτη τύπου 1, νόσος Graves, στην αντιδραστική αρθρίτιδα όπως επίσης και σε άτομα που παίρνουν ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.