ΒΟΤΑΝΑ

Τα βότανα είναι ένα θαυμάσιο δώρο που μας προσφέρει η Μητέρα Φύση.

Από την αρχαιότητα είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων .Ήταν τα πρώτα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων.
Μετά εμφανίστηκε η φαρμακοβιομηχανία και άρχισε να παρασκευάζει χημικά φάρμακα για να αντικαταστήσει τα φυσικά.

Σήμερα ο κόσμος, ζητώντας ανακούφιση σε διάφορες ασθένειες, άρχισε και πάλι να στρέφεται στη Φύση και να αναγνωρίζει τα δώρα της.
Έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί αποκλειστικά φαρμακευτικά φυτά ,ενώ περίπου το 50% των φαρμάκων βασίζεται σε κάποια φυσική ουσία.

Τα φαρμακευτικά βότανα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν  τον γιατρό ή τη φαρμακευτική αγωγή .Πρέπει να καταναλώνονται σωστά και με προσοχή .Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας,  κυρίως όταν παίρνουμε άλλα φάρμακα ή έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας .Το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους, τις θηλάζουσες και τα παιδιά.

Βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες:

Gynostemma pentaphyllum μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων από 20 έως 80%.

βότανο

Η Gynostemma pentaphyllum η αλλιώς Jiaogulan,το βότανο της αθανασίας,είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα για την αποβολή των τοξίνων.
Το αναρριχώμενο φυτό μεγαλώνει στην Κίνα, Βόρειο Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
Η Gynostemma είναι γνωστή ως ένα φυτικό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Περιέχει πολλές βιταμίνες , όπως ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, σελήνιο, ασβέστιο, σίδηρο κ.α.
Διαβάστε περισσότερα  »

 

Ο Ύσσωπος χρησιμοποιείται κατά της ακράτειας των ούρων, κατά της αιμορραγίας των αιμορροΐδων.

βότανα

Θεωρείται ότι το βότανο ύσσωπος-Hyssopus officinalis προστατεύει τα λάχανα από την πιερίδα και όταν καλλιεργείται κοντά σε αμπελώνα βελτιώνει τις αποδόσεις του. Ακόμα Χρησιμοποιείται σε φάρμακα, σε τρόφιμα και αρώματα.
Είναι φαρμακευτικό φυτό.
Ο ύσσωπος παρουσιάζει ιδιότητες παρόμοιες με κείνες της μπελαντόνας, αλλά ως καταπραϋντικό είναι κάπως πιο δυνατό και γι' αυτό το λόγο λαμβάνεται στις περιπτώσεις σπασμών, τρεμούλας, καθώς και στις περιπτώσεις εγκεφαλικών παθήσεων.
Διαβάστε περισσότερα  »

 

Το βότανο καλανχόη-kalanchoe daigremontiana έίναι σαν ένα  κουτί πρώτων βοηθειών, με  πιο  πολύτιμες  ιδιότητες  από την την αλόη βέρα. Το βότανο καλανχόη-kalanchoe daigremontiana είναι σαν ένα κουτί πρώτων βοηθειών, με πιο πολύτιμες ιδιότητες από την αλόη βέρα.
 
Η βαλεριάνα είναι ένα από τα πιο δραστικά βότανα και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία νευρικών προβλημάτων. Η βαλεριάνα είναι ένα από τα πιο δραστικά βότανα και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία νευρικών προβλημάτων.

 

Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα και την χοληστερίνη

βότανο αρμπαρόριζα

 

Το Φασκόμηλο βοηθάει στην τόνωση του νευρικού συστήματος ,στην αύξηση της μνήμης και στην ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος.

βότανο φασκόμηλο

Το Φασκόμηλο, γνωστό και ως «Βότανο της Αθανασίας» μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό ιατρικό για τα πάντα.
Έχει πολυάριθμες θεραπευτικές ιδιότητες και συστατικά, με μεγάλη χρησιμότητα στην ιατρική, που χρησιμοποιούνται ως αντιβακτηριδιακά, αντισηπτικά, καρδιοτονωτικά, σπασμολυτικά και αντιδιαβητικά.
Το αφέψημα από φασκόμηλο έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα στην ίαση της φαρυγγίτιδας, της ουλίτιδας, καθώς και των άφτρων, αλλά και διαφόρων τραυματισμών του στόματος.
Διαβάστε περισσότερα  »