SUPERFOODS

Τα superfoods ένισχύουν την άμυνα του οργανισμού και ευνοούν την υγεία.
Υπάρχουν φυτά που τα αποκαλούν «θαύματα της φύσης». Υπόσχονται περισσότερη φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης, διατήρηση της νεανικότητας, βελτίωση της υγείας. Άλλωστε, πρόκειται για «υπερτροφές» κι όχι απλές, συνηθισμένες τροφές.

Ως superfoods (υπερτροφές) χαρακτηρίζονται οι τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με άλλες, συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και με επιπλέον θετικές επιδράσεις.
Οι υπέρμαχοι των υπερτροφών υποστηρίζουν ότι η συστηματική τους κατανάλωση αυξάνει τη ζωτική ενέργεια, αποτοξινώνει και αναζωογονεί το σώμα, το βοηθάει να λειτουργεί καλύτερα, να διατηρείται υγιές και να έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις ασθένειες.
Τονίζουν μάλιστα ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία είναι ευθέως συγκρίσιμες με εκείνες πολλών φαρμάκων, χωρίς όμως τις παρενέργειές τους, αφού πρόκειται για εντελώς φυσικές τροφές.

Καλλιεργήστε λοιπόν φυτά superfoods στον κήπο και στο μπαλκόνι σας και χαρείτε τα οφέλη τους στην ομορφιά και την υγεία σας!

μύρτιλα και αντιγήρανση     αρώνια αντιμετωπίζει καρδιαγγειακά νοσήματα

ιπποφαές και ενίσχυση του ανοσοποιητικού     goji και θεραπεία της κατάθλιψης

βατομουρο μαύρο κατά της αναιμίας και κατά της διάρροιας     σμέουρο για καύση του λίπους